Salata de Boeuf

de T I M E A in Salate, 17 Mar 2015 | 14049 vizualizari

 

Mereu facem in perioada sarbatorilor, mai ales cu carne de pui, dar pentru ca tot am facut o supa delicioasa cu carne de vitel, am profitat de acest fapt si o parte din carnea de pe os si legumele fierte am ales sa le folosesc in salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 gulie
  • aprox 200 gr carne de vitel fiarta
  • 150 gr mazare fiarta
  • 2 cartofi potriviti (i-am fiert separat)
  • 5 castraveciori mici sau 2 mai mari
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru maioneza optati ce maioneza va place, eu va zic de care am facut eu cu ajutorul unui mixer vertical
  • 100 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 2 lingurite mustar
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.


Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.


Carnea o taiem bucatele mici.


Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.


Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.


Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.


Saram si piperam dupa gust.


Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)


Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.


Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.

TIPS-URI

1

Eu am folosit legumele si carnea fiarta de la supa mea de aceea va zic ca ingredientele sunt aproximative si in functie de numarul de persoane puteti sa jonglati cu ele

2

Am pus pastarnac si nu radacina de patrunjel pentru ca rar gasesc in perioada aceasta radacina de patrunjel care sa nu fie atoasa si atunci folosesc mai des pastarnac

3

Gulie am pus pentru ca mie imi place mult si ii da un gust mai bun salatei (daca nu va place gulia, clar nu puneti :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

jolygina 1

02.04.2015, 00:17

Geanina87 1

24.12.2015, 22:47

Bogorodea Marian 1

29.12.2015, 02:38

o minunatie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Salată de legume (sfeclă, morcovi, cartofi), nuci şi seminţe - fără ulei