Salata de Boeuf

de T I M E A in Salate, 17 Mar 2015 | 11121 vizualizari

 

Mereu facem in perioada sarbatorilor, mai ales cu carne de pui, dar pentru ca tot am facut o supa delicioasa cu carne de vitel, am profitat de acest fapt si o parte din carnea de pe os si legumele fierte am ales sa le folosesc in salata aceasta.

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac
  • 1 gulie
  • aprox 200 gr carne de vitel fiarta
  • 150 gr mazare fiarta
  • 2 cartofi potriviti (i-am fiert separat)
  • 5 castraveciori mici sau 2 mai mari
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru maioneza optati ce maioneza va place, eu va zic de care am facut eu cu ajutorul unui mixer vertical
  • 100 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 2 lingurite mustar
  • un pic de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:

Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa.


Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua.


Carnea o taiem bucatele mici.


Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut), iar daca aveti din conserva atunci o puneti pur si simplu asa.


Cartofii ii fierbem curatati si taiati in 4. Cand sunt fierti ii taiem cubulete mici si le adaugam la salata.


Urmeaza apoi castraveciorii murati taiati cubulete mici.


Saram si piperam dupa gust.


Pentru maioneza punem ingredientele in vasul de la mixer-ul vertical si mixam timp de 50-60 de secunde pe viteza cea mai mare. (puteti folosi si o maioneza clasica cu galbenus de ou si ulei facuta manual)


Adaugam maioneza peste salata si omogenizam.


Punem salata de boeuf in una sau doua farfurii si ornam dupa pofta inimii.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit legumele si carnea fiarta de la supa mea de aceea va zic ca ingredientele sunt aproximative si in functie de numarul de persoane puteti sa jonglati cu ele

2

Am pus pastarnac si nu radacina de patrunjel pentru ca rar gasesc in perioada aceasta radacina de patrunjel care sa nu fie atoasa si atunci folosesc mai des pastarnac

3

Gulie am pus pentru ca mie imi place mult si ii da un gust mai bun salatei (daca nu va place gulia, clar nu puneti :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

jolygina 1

02.04.2015, 00:17

Geanina87 1

24.12.2015, 22:47

Bogorodea Marian 1

29.12.2015, 02:38

o minunatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Salata rapida de sarbatoare