Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier

de Catalina L in Salate, 23 Apr 2015 | 5173 vizualizari

 

Salata de boeuf este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier. Este un fel de mâncare care acompaniază mesele românilor în ocazii festive.
Salata rusească, strămoșul salatei de boeuf, a fost prima dată preparată în anul 1860 de bucătarul belgian Lucien Olivier la restaurantul Ermitaj (Эрмитаж), unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova.
Rețeta originală a fost păstrată secretă iar în anul 1905 când restaurantul Ermitaj și-a închis porțile s-a pierdut, astfel fiind imposibil să se recreeze un platou de salată rusească după rețeta originală.
Originar, rețeta cuprindea delicatese scumpe, carne de vânat,raci etc.
Cu timpul s-au înlocuit ingredientele originale cu ingrediente mai ieftine:carne de pui, mazăre și s-a extins în tot estul Europei devenind un fel de mâncare foarte comun în diferite țări precum Rusia sau România și schimbându-și rețeta în funcție de alimentele folosite în gastronomia regională.

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 ardel usor
  • o conserva mica de mazare fina
  • 6-8 castraveciori in otet
  • 250 gr de carne (porc,vita, pui etc.)
  • 3 linguri de maioneza
  • 1 lingurita de mustar
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier:

Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.

Se curata si se lasa sa se raceasca bine.

Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici.

La fel si cartofii si morcovii.

Mazarea se scurge bine.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. 

Se adauga maioneza si mustarul se pune sarea si piperul si se amesteca. 

Se face o forma de dom si se depune pe o farfurie. 

Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta.

 

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

23.04.2015, 20:39

e fenomenala si originala salata ta,In Салат "Оливье" nu se pune niciodata ardei,mustar tocmai de aia a ta are amprenta personala.

Rocsi 1

23.04.2015, 21:05

O bunatate

dantes 1

26.04.2015, 07:58

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

pe 13.06 la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

pe 13.06 la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

pe 13.06 la 18:43

 Varza noua cu sorici ( si altele )

pe 13.06 la 14:45

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf cu rodie