Salata de ciuperci

de ionix in Salate, 5 Ian 2010 | 10839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri cu smantana
  • o lingura cu mustar
  • 150 ml ulei
  • o ceapa
  • 5 catei usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci:

 

Ciupercile se fierb si se lasa la racit.

Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit. 

Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si ciupercile.

Se lasa circa 5 minute sa se caleasca ciupercile apoi se pun intr-o sita la scurs.

Intre timp se freaca galbenusurile cu uleiul, treptat ca la maioneza. 

Dupa ce s-a terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si mustarul si se freaca bine. Apoi se adauga smantana si se amesteca bine.

Sosul creat se toarna peste ciuperci, dupa ce acestea au fost scurse si racite.

Atentie, nu puneti tot sosul pentru ca s-ar putea sa fie prea mult. Depinde in fucntie de cat au intra la apa ciupercile.

La sfarsit se pune sare si piper dupa gust.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ela 1

04.10.2010, 18:35

am pus eu furculita lipsa

adasev12 1

04.10.2010, 19:00

bun...

ionix 1

05.10.2010, 08:21

Ela, mersic

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ciuperci