Salata de ciuperci cu masline

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2011 | 4369 vizualizari

 

deosebit de gustoasa

 

INGREDIENTE

  • Pt.salata:
  • 3 masline negre mari
  • 2 ciuperci foarte mari
  • 2 felii de ceapa rosie
  • 1 bucata de ardei rosu
  • rasnite Kotanyi, ciuperci, verdeturi si sare iodata si a doua rasnita piper cu lamaie
  • pt.maioneza :
  • 1 galbenus crud,
  • ulei si cele 2 rasnite plus un varf decutit de cimbru Kotanyi
  • pt.cosulete:
  • 5 masline
  • 4 linguri de malai
  • 30 g unt
  • plus rasnitele 2 mentionate mai sus
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu masline:

Pentru cosulete amestecam malaieul cu untul moale si cu o psata din miezul de masline mixat la robot. Apoi rasnim putin din cele 2 rasnite Kotanyi. Luam pasta formata si o presam cu degetele pe o forma de tarta ondulata si apoi o bagam la cuptorul incins si lasam cateva minute la foc mare. Apoi scoatem si lasam sa se raceasca .

Salata se face calind in 1 lingura de ulei de masline cu aroma de salvie bucati maricele de ciuperci, ardei rosu , ceapa rosie si masline negre fara samburi.Apoi rasnim de 10 ori din fiecare rasnita Kotanyi, amestecam si lasam sa se raceasca. Maioneza o facem normal frecand galbenusul de ou crud cu ulei eventual si putin mustar daca va place si rasnind putin din rasnitele Kotanyi si in ea.

Se seversc cosuletele umplute cu salata de ciuperci peste care picuram maioneza cu verdeturi si bentite de salata verde.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite