Salata de ciuperci cu piept de pui si telina

de Merisor in Salate, 27 Ian 2019 | 13768 vizualizari

 

Pentru că ne place foarte mult salata de ciuperci și o repet la orice masă festivă, in diverse conbinatii.
Am adăugat, de data aceasta, puțină țelină rasă și ceva murături și a ieșit o salată chiar gustoasă, pe care v-o recomand cu tot dragul.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 800 g ciuperci din conservă
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov mediu
  • 2-3 castraveciori murați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză:
  • 1 gălbenuș de ou, crud
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură muștar clasic
  • 300 ml ulei
  • 1 lingură apă minerală
  • zeamă de lămâie, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci cu piept de pui si telina:

Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare.

După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.

Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt.

Ciupercile se scurg bine și se trec prin robot, sau se toacă din cuțit, cât de mărunt.

Țelina se curăță și se dă pe răzătoare, iar castraveciorii și gogoșarii se toacă mărunt.

Toate aceste ingrediente se amestecă într-un vas.

Preparăm maioneza

Pentru maioneză, se amestecă gălbenușul crud cu muștarul și sarea în bolul mixerului, apoi se picură câte puțin ulei și se mixează, până capătă volum.

Se adaugă apă minerală pentru cremozitate și zeamă de lămâie pentru gust și se continuă mixarea, picurând în continuare ulei.

Ne oprim din a adăuga ulei, când obținem cantitatea dorită și gustul optim.

Amestecăm maioneza cu ingredientele din vas și potrivim gustul salatei cu sare și piper.

Servim salata de ciuperci cu piept de pui și țelină, ca aperitiv.

Este foarte bună, mai ales cu pâine prăjită.

Nu vom pune prea multe murături, pentru a nu influența gustul.

Predominante la această salată trebuie să fie ciupercile.

 Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci cu piept de pui si telina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata harcea-parcea