Salata de conopida

de Bucataras in Mancaruri de post, 30 Apr 2009 | 7676 vizualizari

Salata de conopida

 

Ati gustat vreodata conopida cruda? Are un gust excelent, de varza. Celebrul scriitor Mark Twain spunea despre ea: “Conopida nu este nimic altceva decât o varză cu studii superioare”

 

INGREDIENTE

  • o conopida
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras colorat
  • Pentru vinegreta:
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • o lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida:

Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in vinegreta, apoi se toarna peste legume.

PS. o taranca din Piata Amzei imi zicea ca ea fierbe putin conopida … n-am incercat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu conopida-post