Salata de creveti si avocado

de Irina in Salate, 1 Noi 2010 | 11615 vizualizari

 

Uite o salata la care imi sta mintea de ceva vreme: creveti, avocado cu gust cremos, putina ceapa sa-i dea savoare, porumb dulce, o rosie zemoasa, un ardei usor picant cat sa infierbante simturile.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame creveti
  • 3 lg boabe de porumb scurse bine
  • 1 avocado
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 2 lg ardei iuti murati
  • 2 lg zeama de la ardeii murati
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de creveti si avocado:

Crevetii se spala, se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se pun la rumenit pe gratar sau intr-un vas termoizolant. Cand sunt gata se scot intr-un bol si se lasa la racit.

Intre timp se pregatesc legumele: ceapa se toaca marunt, la fel ardeii iuti, rosia se curata de pielita si se taie cubulete, avocado se curata si se taie felii subtiri. Initial pregatisem doua rosii si mai mult porumb, pentru ca asa indica reteta originala, dar mie mi s-a parut suficient atat cat am scris eu.

Se amesteca toate legumele intr-un castron impreuna cu zeama de la ardeii murati si se lasa sa stea 5 minute. La final se adauga crevetii, sare, piper, uleiul de masline si putin coriandru tocat. Eu nu am avut in casa coriandru (nu l-am trecut nici la ingrediente), asa ca am mai adaugat putin busuioc.

Se serveste cu chipsuri de tortilla sau cu paine prajita.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de creveti si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

nadina73 1

03.11.2010, 02:35

super bine aratasi dau

Sylvia 1

07.11.2010, 21:23

Am salvat reteta asta ca tare imi place e picanta, are avocado si creveti care trebuie sa fie o combinatie minunata asezonata bine, deci o testez cu prima ocazie

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de boeuf - reteta clasica