Salata de dovlecei cu maioneza

de mirela0911 in Salate, 23 Iul 2015 | 44224 vizualizari

 

Folosim dovleceii in orice combinatie! Iar aceasta salata este perfecta la micul dejun sau cina, de ce nu?

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei mari
  • apa
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei
  • 1-2 lingurite mustar
  • 140 g iaurt gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de dovlecei cu maioneza:

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.


Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri.


Intre timp se pregateste maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.


Usturoiul se curata si se piseaza.


Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.


Pofta buna sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Sa nu stoarceti chiar de tot dovleceii, sa fie putin zemosi.

2

Maioneza se poate prepara in ce cantitate doriti, in functie de cati dovlecei aveti.

3

Este foarte buna cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de dovlecei cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Lenahopes 1

10.07.2016, 15:51

Nu ati mentionat de care tip de dovlecei ati folosit? Dovlecei romanesti sau tzuchini? Care este gramajul dovleceilor si in functie de tipul lor cata apa puneti la fiert?

Panacris 1

24.08.2017, 16:49

Corinuta 1

24.08.2017, 21:42

De dovlecei n-am facut inca, da niciodata nu-i tarziu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Salata arici