Salata de icre

de Dya Daniela Andrei in Salate, 23 Feb 2011 | 6755 vizualizari

 

Inainte de a pregati aceasta salata citisem pe internet ca in compozitia acesteia se include si miezul de paine sau grisul inmuiat in lapte. Eu nu l-am folosit niciodata intrucat am considerat ca ia din gustul de icre si i se pierde savoarea.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr icre de peste (crap sau caras)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri apa minerala
  • ulei (cca 300-350 ml ulei)
  • 1 ceapa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta (stau pe lingura) adaugam apa minerala si sucul de lamaie omogenizand compozitia.

Optional putem da ceapa pe razatoare si o incorporam in salata de icre. Se pot decora cu masline verzi, patrunjel sau ceapa.

Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Apa minerala face salata mai spumoasa.

2

Sucul de lamaie albeste icrele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MIUTA 1

24.02.2011, 23:29

Foarte bune icrele

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 10:29

Multumesc draga mea

elena1988 1

10.03.2011, 10:26

imi plac icrele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!