Salata de icre

de Dya Daniela Andrei in Salate, 23 Feb 2011 | 7343 vizualizari

 

Inainte de a pregati aceasta salata citisem pe internet ca in compozitia acesteia se include si miezul de paine sau grisul inmuiat in lapte. Eu nu l-am folosit niciodata intrucat am considerat ca ia din gustul de icre si i se pierde savoarea.

 

INGREDIENTE

  • 50 gr icre de peste (crap sau caras)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri apa minerala
  • ulei (cca 300-350 ml ulei)
  • 1 ceapa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Icrele curatate, spalate bine si scurse de apa (intr-o strecuratoare) se amesteca cu sare si se tin la rece pentru 24 de ore. Asezam icrele intr-un castron, adaugam ulei, treptat (ca si la maioneza) si amestecam continuu cu o lingura de lemn Cand icrele se inmultesc si capata consistenta (stau pe lingura) adaugam apa minerala si sucul de lamaie omogenizand compozitia.


Optional putem da ceapa pe razatoare si o incorporam in salata de icre. Se pot decora cu masline verzi, patrunjel sau ceapa.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Apa minerala face salata mai spumoasa.

2

Sucul de lamaie albeste icrele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei 1

25.02.2011, 10:29

Multumesc draga mea

elena1988 1

10.03.2011, 10:26

imi plac icrele

Rahela Velicu 1

27.12.2017, 11:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de ceapa cu peste afumat