Salata de legume cu maioneza

de MotanLaOale in Salate, 25 Ian 2018 | 5725 vizualizari

 

I-am dat aceasta denumire pentru a nu mai starni "specialistele" in lingvistica si arta culinara. Este salata ... dar nu are carne, este salata ... dar nu are oua fierte si pana la urma este o salata "a la Motan" deoarece are mar in compozitie.
De fapt am facut-o ca sa folosesc legumele fierte in piftie. :))))

 

INGREDIENTE

  • Legume:
  • 7 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 telina
  • 6 cartofi
  • 200 g mazare
  • 8 castraveti murati
  • 2 mere mari
  • piper
  • sare
  • Maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite de mustar
  • 400 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume cu maioneza:

Cartofii se fierb in coaja.

Cand sunt fierti, se curata, se lasa la racit si se toaca cubulete mici.

Morcovii, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel se fierb in apa cu putina sare. (eu am avut fierte in piftie)  

Se lasa la racit si se toaca cubulete mici.

Mazarea se fierbe si se lasa la racit.

Castravetii se toaca cubulete mici si se storc in pumni de zeama.

Se amesteca toate legumele intr-un castron.

Merele se curata de coaja si samburi, se toaca cubulete mici si se amesteca cu celelalte legume pentru a nu se inegri.  

MAOINEZA : punem galbenusurile, mustarul si sare intr-un castron le amestecam cu mixerul, adaugand uleiul putin la inceput si mai mult pe urma.  

La final se pune si zeama de lamaie dupa gust.

In castronul cu legumele tocate punem sare si piper dupa gust,

Amestecam cu maioneza si este gata.

Se pune pe platou si se orneaza dupa dorinta.

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salsa de legume cu capere