Salata de linte cu rosii sotate

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 15 Mai 2013 | 10317 vizualizari

 

Fiind tot mai preocupata de alimentatia vegetariana, am inceput sa caut retete simple si gustoase, cu valoare nutritiva ridicata. Am ales de data aceasta ca ingredient principal lintea. Pentru cine nu stie, o portie de 100 gr de linte contine 26 de grame de proteine, asigurand organismului 60% din cantitatea necesara zilnica de fier. Totodata scade nivelul colesterolului, iar numarul de calorii/portie este foarte mic (200). Continutul de fibre este ridicat, fapt ce duce la senzatia de satietate.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe verzi ( sau 1 ceapa uscata )
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 1/2 lingurita mirodenia ( merge si doar cu sare si piper )
  • 75 gr linte ( eu am avut verde )
  • 75 gr bulgur
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura patrunjel
  • zema de la o lamaie mica
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de linte cu rosii sotate:

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul. 

Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la foc  iute pana se evapora lichidul.

Separat, se fierbe lintea, schimbandu-se apa de doua ori.Cand e bine fiarta, o strecuram si o adaugam impreuna cu bulgur-ul ( pe care l-am fiert 5 min in apa cu sare, apoi l-am strecurat ) peste amestecul de rosii.

Lasam pe foc inca un minut pana ce acestea s-au combinat , apoi tragem tigaia de pe foc si adaugam patrunjelul.Cand s-a racit, asezonam cu zeama de lamaie. Se poate servi atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de linte cu rosii sotate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole, de post
  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu porumb