Salata de oua de prepelita

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2013 | 1909 vizualizari

 

Daca aveti ocazia sa cumparati oua de prepelita de la prepelita crescuta la casa, musai sa incercati salata de oua, este de nerefuzat. Va promit!

 

INGREDIENTE

  •  12 oua de prepelita; 
  • 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame); 
  • cateva fire de chives; 
  • 1 ceapa verde (optional); 
  • 80 grame tofu; 
  • 2 linguri lapte de soia; 
  • 3 linguri ulei de masline; 
  • 1/2 lingurita curry; 
  • boia de ardei; 
  • piper Sichuan; 
  • sare de mare rosie; 
  • ridichi rosii (optional).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua de prepelita:

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.


2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.


3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.


4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.


5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.


6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.

7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionela2682 1

15.04.2013, 07:53

Toamna07 1

15.04.2013, 12:39

Mor dupa salate;la fav.cu ea!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.04.2013, 09:40

Multumesc mult Toamna07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu ciuperci