Salata de oua de prepelita

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2013 | 5258 vizualizari

 

Daca aveti ocazia sa cumparati oua de prepelita de la prepelita crescuta la casa, musai sa incercati salata de oua, este de nerefuzat. Va promit!

 

INGREDIENTE

  •  12 oua de prepelita; 
  • 2 manunchiuri de baby spanac (cam 35-40 grame); 
  • cateva fire de chives; 
  • 1 ceapa verde (optional); 
  • 80 grame tofu; 
  • 2 linguri lapte de soia; 
  • 3 linguri ulei de masline; 
  • 1/2 lingurita curry; 
  • boia de ardei; 
  • piper Sichuan; 
  • sare de mare rosie; 
  • ridichi rosii (optional).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua de prepelita:

1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa.

2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in timpul curatarii. Se procedeaza astfel: Oul fiert se bate de o suprafata tare in partea de jos si se desface de coaja destul de usor. Inmuiati mainile in apa dupa fiecare ou curatat ca sa eliminati resturile de coaja. Cu mainele umede se curata mult mai usor.

3. Pentru ca nu am folosit maioneza, am taiat pur si simplu ouale felii si le-am pisat cu furculita.

4. Branza tofu se razuieste si se piseaza cu furculita, se toarna pe urma laptele de soia si uleiul de masline si se amesteca bine pana se obtine o crema.

5. Crema tofu se amesteca cu ouale pisate, peste care se adauga chives taiat marunt, baby spanac maruntit si ceapa verde daca mai vreti, caci chives deja are aroma de ceapa, dar pentru un plus de savoare, merge.

6. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si curry.
7. Salata de oua se serveste cu ridichi rosii pe paine prajita sau crackers din cereale integrale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

ionela2682 1

15.04.2013, 07:53

Toamna07 1

15.04.2013, 12:39

Mor dupa salate;la fav.cu ea!

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

16.04.2013, 09:40

Multumesc mult Toamna07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu ciuperci