Salata de patrunjel

de Dulceatadetrandafiri in Salate, 22 Mar 2011 | 1741 vizualizari

 

In urma cu ceva timp am fost invitata la masa la un restaurant cu specific libanez. In principiu, sunt mai degraba reticenta cand vine vorba de cutumele gastronomice ale altor culturi iar cand m-am pus sa citesc meniul cu denumiri care mai de care mai straine si bizare, am zis ca voi ramane flamanda. Aveam sa aflu ca eram intr-o mare eroare!
Nu doar ca tot ce am comandat era atat de delicios ca-ti venea sa-ti mananci si degetele cu totul dar prezentarea mancarurilor, aromele si condimentele specifice, amabilitatea chelnerilor, au facut experienta asta greu egalabila! Sunt sigura ca au secretele lor bine pastrate si ca o replica a oricarei mancari nu poate avea acelasi gust cu originalul insa am incercat sa replic salata de patrunjel si Falafelul si pot spune, fara modestie, ca nu m-am facut de rusine cu ce a rezultat :) .

Despre Falafel, voi pomeni in curand, ti-am pregatit un pont!

 

INGREDIENTE

  • Pentru moment, pentru salata de patrunjel ai nevoie de:
  • 6 legaturi patrunjel
  • 3 rosii mari
  • 2-3 linguri grau
  • 3-4 catei de usturoi (atentie, nu capatani, ci catei)
  • 3 lingurite otet de vin (preferabil alb)
  • 3 lingurite de ulei din germeni de porumb (eu am folosit din cel de masline)
  • piper negru macinat
  • Cantitatile sunt pentru 2 portii.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de patrunjel:

Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume.


Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul.


Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

23.03.2011, 10:24

bunaaaa

divainbucatarie 1

24.03.2011, 08:40

nu este tabuleh?

mamaieelena 1

24.03.2011, 09:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!