SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE

de Roda in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2009 | 4585 vizualizari

SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE

 

Cu legume, peste, carne,sos, condimente, orezul este un aliment extraordinar!

 

INGREDIENTE

  • 2cepe rosii (potrivit de mari),
  • 1 morcov,
  • 2 piepti de pui(1,3kg.),
  • 1 lingura piper boabe,
  • 450g.mazare verde(congelata),
  • putin unt sau margarina,
  • 3 pungulite de orez Riceland,(din comert)
  • 2 cutii compot de mandarine,
  • 2 borcanele de sparanghel(370ml.),
  • 3dl. maioneza,
  • 3dl.iaurt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • patrunjel verde pentru ornat;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE:

1.Morcovul se curata , se spala si se taie bucati, apoi se pune in 11/2l. apa la fiert impreuna cu o ceapa taiata in patru.Se adauga pieptii de pui bine spalati, piperul boabe ,sare si se fierb, sub capac , 40 de minute.

2.Mazarea dulce se soteaza in putina margarina /unt.Pungulitele de orez se fierb in 8dl. apa sarata tinandu-se cont de timpul precizat pe pungulite.Se clatesc cu apa rece , se scurg si se se scoate orezul din pungulite.Se pune intr-un bol.

3.Se scurg mandarinele de suc si se pune deoparte 1,5dl. suc.Se scurge sparanghelul din borcanele si se taie bucati.Cea de a doua ceapa se taie marunt. Iaurtul se amesteca cu maioneza si cu ceapa taiata.Se adauga sucul de mandarine lasat deoparte.

4.Se scot pieptii din supa, se lasa sa se raceasca , se ia carnea de pe oase , se indeparteaza  pielita si se taie bucati.

5.Toate ingredientele salatei se amesteca cu sosul si se lasa la rece, in frigider, 1 ora.Se mai sareaza si pipereaza, daca este nevoie si se orneaza cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA DE PUI CU OREZ SI MANDARINE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rece cu labaneh