Empanadas cu spanac si branza

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 14 Feb 2012 | 7761 vizualizari

 

Siiincer, au fost miiinunatee! Am zis ca ma abtin, dar n-am putuut :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3c faina
  • 1 galbenus
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2c unt
  • 3/4c lapte
  • Umplutura:
  • 200 gr telemea rasa
  • 400 gr spanac
  • 100 gr muschi de porc, afumat
  • 1 ceapa
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu spanac si branza:

Aluat:


Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura.


Umplutura:


Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul decongelat si scurs bine de apa si se lasa 2-3 min. Apoi oprim focul si lasam sa se raceasca, dupa care amestecam bine cu branza rasa si muschiul taiat cubulete mici si potrivim gustul cu sare.


Asamblare:


Intindem jumatate din aluat intr-o foaie de cca 3mm grosime si taiem cercuri cu diametrul de cca 15cm. Punem o lingura buna de umplutura intr-o jumatate, ungem cu apa sau albus de ou pe margine pentru a ajuta la lipire, intoarcem cealalta jumatate peste si presam cu o furculita (intre timp, cealalta jumatate de aluat trebuie sa ramana la rece).


La final, ungem cu amestecul de galbenus si lapte si dam tava la cuptor la 200C pentru cca 30min, pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

 

TIPS-URI

1

Putem adauga 2-3 catei de usturoi pisati in amestec (caliti sau nu).

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mena29 1

05.03.2012, 20:35

La multi ani,fata frumoasa!

Anamaria7 1

06.03.2012, 22:49

multumesc, dragii mei!

BuburuzaBubu 1

22.04.2012, 11:16

arata delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Baniţa bulgaresca