Salată de sfeclă roșie și ton

de FlaviaD in Salate, 19 Iul 2013 | 4063 vizualizari

 

Este o salata usoara, insa foarte sanatoasa si cu o cantitate insemnata de nutrienti. Pentru cine este preocupat de gatitul sanatos, acest mod de prepare al alimentelor este o binecuvantare. Daca doriti mai multe detalii va astept pe blogul meu. Pana atunci sa aveti pofta la salata :)

 

INGREDIENTE

  • -1 sfeclă roșie mare
  • -1 legătură de pătrunjel
  • -1 legătură de ceapă verde
  • -1 conservă de ton
  • -1 broccoli
  • -1 legătură salată verde
  • -legume congelate cât considerați (de preferat cu porumb – îi dă culoare și savoare)
  • -1 linguriță ulei de susan
  • -1 linguriță oțet balsamic
  • -1 linguriță sos de stridii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de sfeclă roșie și ton:

Am pus broccoli împreună cu celelalte legume congelate într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă pe foc, să se facă la aburi; nu prea mult că strică și se duc toate vitaminele, iar eu tocmai de asta nu aveam nevoie. Deci le-am lăsat la aburi cam 10-15 min întorcând vârtos la ele de pe o parte pe alta ca să le pătrundă pe fiecare în parte, dar și să-și păstreze un aspect căt mai plăcut și colorat.

Grijă mare, nu le lăsați prea mult la aburi, ele trebuie să rămână tari și crocante cât să le puteți mânca fără să vă simțiți ca niște iepuri când ronțăiți la ele, dar nici să fie goale de nutrienți că nu vreți asta.

Pasul al 2-lea a constat în pregătirea celorlate ingrediente, așa că mi-am adus iubitul în bucătărie și în grija lui a intrat sfecla roșie, a dat-o bine de tot pe răzătoare – cu ochiuri mai mari, nu foarte fină să fie fiindcă e zemoasă sfecla noastră și se pierde sucul din ea, iar noi vrem să avem o sfeclă cât mai suculentă în salată.

În timpul ăsta eu am tăiat mărunt ceapa verde și salata, apoi pătrunjelul, ridichile și tonul– bine, nu neapărat în ordinea asta – iar când au fost gata legumele congelate și broccoli-ul de la aburi, precum și sfecla roșie dată pe răzătoare, le-am amestecat pe toate într-un castron mare cât toate zilele pentru că da, a ieșit o cantitate însmnată de salată. Le-am condimentat pe toate cu chilli, piper, busuioc și oregano – însă nu-i musai de pus ce am pus eu, mirodeniile sunt la alegere, nouă ne place foarte picant și condimentat bine, dar voi puneți ce dorește sufletul vostru. Când a fost gata amestecul ăsta minuant de arome, am adăugat ulei de susan, oțet balsamic și sos des stridii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de sfeclă roșie și ton" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Rocsi 1

19.07.2013, 22:50

FlaviaD 1

20.07.2013, 12:15

Pe cuvantul meu ca e. Desi nu pare, va lingeti pe degete dupa ce mancati

MotanLaOale 1

20.07.2013, 12:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla cu hrean