Salata de sfecla rosie si portocala

de camelia75 in Salate, 16 Mai 2013 | 1810 vizualizari

 

Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 sfecle mici
  • 4 portocale
  • 1 lingura ulei de masline Costa D’Oro
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 lingurite migdale prajite
  • un varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie si portocala:

1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.


2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.


3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.


4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.


Dressing:


Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.


Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.05.2013, 23:47

Asa combinatie nu am mai servit

Ina 1

09.06.2013, 16:12

ce combinatie!

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:06

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie-aperitiv