Salata de sfecla rosie si portocala

de camelia75 in Salate, 16 Mai 2013 | 3243 vizualizari

 

Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 sfecle mici
  • 4 portocale
  • 1 lingura ulei de masline Costa D’Oro
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 lingurite migdale prajite
  • un varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie si portocala:

1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.

2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.

3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.

4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.

Dressing:

Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.

Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.05.2013, 23:47

Asa combinatie nu am mai servit

Ina 1

09.06.2013, 16:12

ce combinatie!

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:06

foarte buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 20:22

Desert banana coffee brownie

pe 26.10 la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

pe 26.10 la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

pe 26.10 la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu varza