Salata de sfecla rosie si portocala

de camelia75 in Salate, 16 Mai 2013 | 4104 vizualizari

 

Indiferent de cum alegem sa mancam sfecla, murata, coapta, fiarta sau chiar cruda, vitaminele de baza, A si C se pastreaza! Sfecla ajuta la detoxifierea organismului si protejeaza ficatul, iar alaturi de portocala care are proprietati anticancerigene si uleiul de masline, obtinem o sursa naturala de sanatate.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 sfecle mici
  • 4 portocale
  • 1 lingura ulei de masline Costa D’Oro
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 lingurite migdale prajite
  • un varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sfecla rosie si portocala:

1.Spalati foarte bine sfecla,apoi o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere, pana se inmoaie bine.Puteti alege si varianta coacerii la cuptor(eu una o prefer). Dupa ce s-a fiert/copt o curatati de coaja,apoi o taiati rondele.

2.Portocalele se curata de coaja si se taie rondele.Jumatate dintr-o portocala o stoarceti, pentru a folosi sucul la dressing.

3.Taiati frunzele de rozmarin foarte fin.

4.Prajiti migdalele intr-o tigaie care nu lipeste.Cat timp se prajesc amestecati mereu pentru a nu se arde.

Dressing:

Amestecati intr-un bol rozmarinul,mierea,otetul balsamic,sarea si uleiul de masline Costa D’Oro.

Asezati rondelele de portocalele si sfecla pe o farfurie,iar inainte de servire turnati sos peste ele si presarati migdale zdrobite.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie si portocala" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu varza