Salata de spanac cu ou

de SanatateAcasa in Salate, 13 Apr 2012 | 3834 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, bogata in proteine, fibre, minerale, apa, vitamine, antioxidanti puternici, salata de spanac cu ou constituie un excelent meniu pentru orice dieta de detoxifiere. Licopenul, antioxidant puternic prezent in rosii, vine sa pluseze portia de nutrienti din salata de spanac cu ou. Proteinele din ou o transforma intr-un meniu satios. Vitamina C din ridichi intareste sistemul imunitar si il face mai putin vulnerabil in calea bolilor. Vitamina E din uleiul de masline, pe care l-am adaugat in dressing, stimuleaza refacerea pielii si este un excelent antioxidant. Miejii de floarea-soarelui vin sa confere un plus de fibre pentru o digestie usoara, iar fierul din spanac intareste sistemul imunitar si scade riscul de anemie. Dar sa vedem ce contine salata de spanac cu ou

 

INGREDIENTE

  • 1 ou fiert tare,
  • putina sare (un varf de cutit),
  • putin piper negru macinata(1 varf de cutit),
  • 2 lingurite de ulei de masline presat la rece,
  • 1 lingura cu mieji de seminte de floarea-soarelui (preferabil, proaspete),
  • 1 lingurita cu otet balsamic,
  • 1 mana de spanac tanar,
  • 2 rosii cherry
  • 2 ridichi.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de spanac cu ou:

Spanacul se spala cu apa rece, frunza cu frunza. Se inlatura coditele si radacinile, daca il cumparati din piata. Se spala ridichile si se taie in sferturi.

Rosiile se spala, se taie pe jumatate. Oul fiert se taie in sferturi. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline, otetul balsamic, sarea si piperul.

Spanacul se pune o farfurie, se garniseste cu rosii, ridichi, ou. Se presara dressingul si apoi lingura cu mieji de seminte.

Se poate servi alaturi de cateva crutoane. Daca vi se pare complicat sa consumati spanac proaspat, puteti sa il fierbeti la aburi cateva minute, respectand apoi toti pasii pentru pregatirea salatei.

Pofta buna sa aveti si spor la inrosit oua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de spanac cu ou" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu spanac si rucola