Salata de sparanghel verde si cartofi

de danakarin in Salate, 20 Apr 2013 | 5410 vizualizari

 

sparanghel verde: Acei lujeri de sparanghel care străbat stratul de răsad şi ies la suprafaţă, văd lumina soarelui şi au o culoare verde intens. Unii spun că acest sparanghel ar fi mai aromat...nu ştiu, dar, în orice caz, se potriveşte foarte bine în salate, combinat cu roşii, salată verde sau cartofi.

 

INGREDIENTE

  • 2 legaturi de sparanghel verde
  • 500 g de cartofi
  • cateva rosii Cherry
  • 2 lingurite de iere
  • 2 lingurite de mustar
  • sare
  • piper
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de aceto balsamico bianco
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sparanghel verde si cartofi:

Curăţăm cartofii de coajă, îi tăiem felii şi îi fierbem, până se înmoaie bine în puţină apă cu sare, cât să-i acopere.

Curăţăm sparanghelul si indepartam capetele lemnoase.Il fierbem in apa cu sare 5-8 minute.Pentru salată este mai potrivit  ca sparanghelul să fie uşor crocant. L-am aruncat apoi în apă foarte rece, dacă aveţi la îndemână, pueţi chiar câteva bucăţele de  gheaţă. Acest schimb brusc de temperatură face ca legumele să-şi păstreze culoarea frumoasă. Puteţi aplica deci tratamentul şi la broccoli sau la spanac. Rosiile le spalam, le taiem in doua.

Aşezăm într-o salatieră componentele, inclusiv roşiile, şi, din miere, muştar, sare, piper, aceto şi ulei, realizăm acest sos de muştar, foarte potrivit pentru salata noastră de cartofi, îmbunătăţită cu sparanghel. Raportul ideal de otet-ulei este de 1:3, daca ne place mai acru 1:2

Turnăm sosul peste sparanghel scurt înainte de a servi salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sparanghel verde si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danakarin 1

20.04.2013, 22:41

Ruxy,multzumesc!

danakarin 1

20.04.2013, 22:42

Laura, Vladimir, multzumesc!

danakarin 1

20.04.2013, 22:43

Sa-mi spui daca ai incercat! Multzumesc pentru ca ai citit!, Dia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala