Salata de sunca

de oana_d in Salate, 13 Feb 2011 | 5319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 g cartof fiert,
  • 50 gr morcov,
  • 60 g ardei rosu,
  • 60 g castravete,
  • 3 ridichi,
  • 20 g cascaval,
  • 50 g sunca de Praga,
  • sare piper,
  • 20 g maioneza,
  • 50 ml iaurt (o lingura plina),
  • castravete si ardei rosu pentru decor.

Pentru 2 "viespi":

  • 2 masline negre, 4 masline verzi,
  • 2 scobitori,
  • 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de sunca:

Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri.
Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat.
"Viespile" le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2 verzi si 2 negre), apoi la celelalte 2 masline verzi le-am taiat doar un capacel - astea au format capul viespilor.
Am asamblat corpul viespilor pe scobitori asa: negru-verde-negru-verde-negru. Apoi am pus capsorul si am infipt betisoarele de tulpina de marar dupa ce am facut doua orificii minuscule cu acul. Din bucatele triunghiulare de castravete am facut aripile si le-am bagat intre doua cerculete de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

DIANA B 1

15.02.2011, 11:10

@diaconta - eu cred ca tot tinerelele au apetit mai mare la morcovi

DIANA B 1

15.02.2011, 11:12

@RuxyRux ... doar gramele in bucatarie nu conteaza , ca cele de pe noi daca-s cu miileeee ...

RuxyRux 1

15.02.2011, 11:16

Ai dreptate Onesta alea nu-s bune deloc! Asa ca trebuie sa avem grija cat si unde se pun altfel

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata cu amestec de legume proaspete si conservate