Salata de vinete

de Bunica in Salate, 6 Iul 2009 | 4451 vizualizari

 

S-au copt vinetele romanesti.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 4linguri de ulei
  • o ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Se spala vinetele, se sterg si se pun la copt.

Vinetele se aleg sa fie lunguiete, de culoare neagra spre mov si sa nu fie foarte tari.

Eu le coc pe flacara ochiului de aragaz,pentru ca ies albe,  dar se pot coace si in cuptor sau pe o tabla pe flacara.

Se curata de coaja (eu le iau de pe foc , le pun pe tocator,le tai partea cu codita, apoi le spintec pe lungime si iau miezul cu o lingura.

Le pun intr-o strecuratoare ca sa-si lase zeama, apoi le mixez bine.

Scot mixerul,pun uleiul,sare, ceapa si usturoiul amestecand bine. Fiecare le serveste tartinabile sau ca salata aperitiv.

Tips : daca vreti sa le inmultiti sau va fac rau la bila,puteti pune in ele dovlecel fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Bucataras 1

07.07.2009, 17:58

o portie pe email si pt tuty

Dana Cristea - pusikmea 1

04.04.2010, 12:44

as papa salata de vinete dimineata, la pranz si seara, o sapt intreaga si nu m-as satura

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete de post