Salata de vinete

de silvi0ara in Salate, 23 Mai 2010 | 4118 vizualizari

 

Se spune ca salata de vinete pregatita cu dovlecei este mai putin grea pentru ficat.

 

INGREDIENTE

  •      5 vinete 
  •      3 dovlecei mijlocii 
  •      2 fire ceapa verde, doar partea alba 
  •      sare dupa gust 
  •     100ml ulei din samburi de struguri

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete:

Vinetele se spala si se coc pe flacara sau pe tabla.rasucindu-le pe toate partile. Se lasa apoi putin la racit si se curata. Se taie cotorul, apoi vanata se taie pe lungime si cu ajutorul unei linguri se aduna tot miezul. Miezul se pune intr-o strecuratoare mare si se lasa la scurs 2-3 ore.Intre timp spalam si curatam dovlecii,se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare.Cand s-au fiert ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.Desii se spune ca cel mai bine se fac cu tocatorul de lemn,eu le fac la robot,ies mai pufoase. Punem vinetele,ceapa si dovleceii impreuna in vasul robotului si adaugam treptat uleiul, apoi le potrivim de sare. Se serveste rece cu salata de rosii,ori se poate aduga maioneza ,dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

23.05.2010, 18:46

si mie imi place mult,buna ideie sa sti ca demult nu am facut ,iar piticului meu dragos i plac mult ,buna ideie sylviaora 5 furci

Ramonaky 1

31.05.2010, 17:06

imi place tare mult salata de vinete,bine adevarul e ca nu am incercat niciodata cu dovlecei,dar merita sa incerc arata apetisant,5 furci de la mine

mihaelar63 1

12.06.2010, 08:43

5 furculite , e delicioasa cu dovlecei , eu mai pun si putin usturoi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de oua cu macrou afumat