Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spalam vinetele si ardeii, le stergem de apa si le punem apoi pe gratar la copt.
Le rotim pe toate partile pana se coc uniform.
Dupa ce s-au copt le punem intr-o tava, presaram putina sare peste ardei si acoperim legumele pentru 10 minute cu un prosop, apoi le curatam de coaja.
Vinetele se pun la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Dupa ce s-a scurs apa din vinete le transferam pe un tocator mare de lemn si tocam vinetele cu un cutit de lemn sau plastic pana obtinem o pasta fina.
Ardeii se curata de coaja si se taie fasii subtiri.
Ceapa se curata si se da pe razatoarea fina.
Scurgem apa din ceapa si o adaugam peste vinete, ardei si patrunjelul spalat si tocat marunt, intr-un bol incapator.
Picuram in fir subtire uleiul de masline,amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
La final asezonam cu sare si piper dupa gust si stoarcem zeama de la 1/2 limeta.
Omogenizam si lasam la rece salata cel putin 1/2 ora inainte de serbire.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult