Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter

de simona72 in Salate, 10 Iul 2013 | 8027 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la bucatarasul nostru Motanel si sincer mi-a ramas gindul la ea,,,am vazut vinetele coapte in vasul Zepter la Irina si nu mi-a venit sa cred...asa ca azi am imbinat cele doua retete vazute. Multumesc dragi bucatarasi pt toate cele invatate de la voi...

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 ardei gras copt
  • 1 ceapa
  • 10 ciuperci de marime medie
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • pt maioneza:
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita mustar
  • 200 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter:

Vinetele spalate si sterse de apa cu un prosop de bucatarie se taie in doua pe lungime. Am pus vasul zepter pe foc cu capacul pus, iar cind acul termocontrol a ajuns la rosu am pus jumatatea de vinata cu tot cu coaja in vas cu partea taiata in sus. Am acoperit vasul, l-am luat de pe foc si l-am lasat pina vinata a fost copata(aproximativ 15 minute). Avind in vedere ca vasul meu este mic si nu incapea decit cite o jumatate de vinata am fost nevoita sa le fac pe rind pe fiecare. Am luat miezul cu o lingura si l-am pus intr-o strecuratoare sa-si lase zeama. Dupa ce sau scurs bine le-am taiat cu tocatorul de vinete, am adaugat ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, ardeiul gras copt pe plita curata de coaja si de cotor si taiat fin cubulete. Ciupercile le-am spalat si taiat marunt din cutit si le-am calit cu o lingurita de ulei de masline in vasul zepter pina zeama de pe ele s-a evaporat. Am facut o maioneza din galbenusul de ou mixat cu putin mustar si mixind am turnat uleiul in fir subtire. Am amestecat maioneza cu celelalte ingrediente pt salata. Am servit cu paine de casa si rosii.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

dupa ce ati copt vinetele in vasul zepter luati miezul cu lingura cit sunt fierbinti, apoi se intaresc si veti scoate miezul mai greu

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu ciuperci si ardei copti in vasul Zepter" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu maioneza din cartofi