Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen

de mihaelar63 in Salate, 28 Feb 2021 | 2078 vizualizari

 

 Au trecut aproape doua sapatamani si eu nu am preparat salata de vinete !!! Cam mult !!!  Cat spui ,,peste " se face !!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr vinete tocate [ din congelator ]
  • 200 ml iaurt grecesc cremos
  • 100 ml ulei floarea soarelui-ulei de masline reteta originala
  • 2 linguri tahini-pasta susan
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 catel usturoi
  • 1/12 lingurita menta uscata maruntita
  • 1/2 lingurita seminte chimen macinate
  • 1/4 lingurita fulgi de chilli
  • 1/4 lamaie -zeama
  • sare
  • ardei gras rosu pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen:

  1. Se dezgheata vinetele la temperatura camerei .
  2. Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil.
  3. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca .
  4. Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele si pot avea un gust amarui si prea piscator -neplacut .
  5. Ceapa  si usturoiul se toaca marunt .
  6. Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca .
  7. Gustati si dregeti gustul sarat-acru-condimentat, dupa preferinta .
  8. De exemplu eu am uitat de lamaie si am ,, detectat " lipsa acrului , la  degustare !
  9.  Daca nu doiti sa serviti prea multa paine , pregatiti baghetele de ardei rosu sau castraveti , alaturi .
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil.

2

Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca .

3

Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele si pot avea un gust amarui si prea piscator -neplacut ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu avocado si usturoi