Salsa cu capsune si creveti

de simona72 in Salate, 15 Iun 2016 | 856 vizualizari

 

Salsa, traditional este un sos din bucataria mexicana. Sunt foarte multe retete de salsa, combinatii de legume cu sau fara fructe. O veti intalni atat ca si sos dar si salata. Sosul salsa se intalneste cel mai des servit cu nachos, tortillas sau quesadillas, iar salata cu diferite fripturi la gratar sau peste. In alta reteta probata de mine am folosit mango, combinatia de salata cu mango si peste este greu de descris. Ce este esential la salsa sunt rosiile, ardeiul iute si coriandrul(in cazul nostrum poate sa fie si patrunjel).

 

INGREDIENTE

  • 9 rosii prunisoara
  • 3-4 fire ceapa verde sau 1 ceapa rosie
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei iute rosu
  • 300 gr capsune proaspete
  • 1 cutie mica de porumb dulce
  • Patrunjel si coriandru proaspat
  • Sare roz si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Sucul de la 1 lamaie mica
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin(eu am folosit ulei de dovleac)
  • 300 gr creveti
  • In plus pt prajit crevetii:
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 1 cub mic de unt
  • 1 fir de cimbru sau tarhon proaspat
  • 2 graunti de usturoi
  • 1 praf de sare roz
  • Felii de lamiae
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa cu capsune si creveti:

Se spala legumele si se sterg cu un stergar de bucatarie. Se taie rosiile cubulete, la fel si ardeiul capia, ceapa verde taiata rondele, ardeiul iute taiat marunt(eu am folosit doar jumatate de ardei de la care am inlaturat semintele si nervurile). Adaugati sare si piper proaspat rasnit, amestecati si lasati 2-3 minute deoparte, Adaugati boabele de porumb dulce din conserva, uleiul, zeama de lamaie, tocati patrunjelul si coriandrul marunt, Amestecati toate ingredientele, gustati si asezonati daca mai este cazul. Daca va place foarte picant mai adaugati ardei iute. Dati castronul pentru 10 minute la frigider.


Capsunele le-am spalat, le-am indepartat coditele si le-am taiat in jumatati pe cele mai mici si in sferturi pe cele mai mari. Am presarat putina sare roz, le-am amestecat usor si le-am lasat deoparte pentru 5 minute.


Crevetii au fost pusi cu o ora inainte intr-o strecuratoare. I-am clatit cu putina apa rece, apoi i-am tamponat cu prosoapte de hartie. Intr-o tigaie am pus putin ulei si unt. Cand sau incins am adaugat cateii de usturoi curatati si crenguta de tarhon. Am lasat pe foc mic 1 minut. Am adaugat crevetii am crescut flacara de la mic inspre mediu si am prajit crevetii 2 minute pe o parte si pe cealalta, pana au devenit rozalii. I-am stropit cu zeama de lamie si asta e tot…


Dupa ce salata a stat la frigider 10-15 minute, se adauga capsunele, se amesteca usor si se mai lasa inca 5 minute salata la frigider pentru a se intrepatrunde aromele.



Am ales pahare/cupe pentru montaj. Culorile din salata trebuie sa ne bucure ochiul… Pe margine am montat crevetii, felii de lamaie. Sa degustam, sa savuram si sa ne bucuram!!!

 

TIPS-URI

1

Se pudreaza capsunele cu putina sare pentru a le intensifica aroma. Se pot consuma pe bagheta prajita cu branza de capra...

2

In loc de rosiile prunisoara puteti sa folositi rosii de gradina sau rosiile de care dispuneti

3

 Ceapa verde se inlocuieste cu ceapa rosie(fiind de sezon eu am folosit ceapa verde)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa cu capsune si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

15.06.2016, 19:34

originala

merisor 1

16.06.2016, 06:36

Yummy, ce combinatie!

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:36

Wowwww!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata cu hamsii