Salata de vinete si ardei copt

de Gherca Daniela in Salate, 15 Iun 2015 | 3705 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete
  • 1 ardei gras rosu mare
  • o ceapa alba/ rosie/ sau ceapa verde
  • sare

Pentru maioneza:

  • un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 150ml ulei sau in functie de cat de multa maioneza vreti sa va iasa
  • o lingura de mustar
  • jumatate de zeama de la o lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete si ardei copt:

       Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite mai usor.

    Dupa ce le decojim le lasam sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare, in acelasi timp se si racesc.

      Cat se scurg vinetele si ardeiul, ne ocupam de maioneza: Galbenusul fiert il maruntim cu dosul unei linguri, peste acesta punem galbenusul crud si amestecam usor pana omogenizam bine ambele galbenusuri. Turnam putin cate putin din ulei si mixam usor, daca aveti impresia ca se taie puneti zeama de lamaie pentru a o lega la loc, la sfarsit puneti mustarul si mai mixati putin. Apoi o bagam la frigider pana terminam cu celelalte ingrediente.

      Ceapa o taiem marunt, iar vinetele si ardeiul le tocam, eu le-am dat prin masina de tocat. Daca au mai lasat apa le mai punem cateva minute in strecuratoare (asa maruntite).

   Intr-un bol punem vinetele si ardeiul tocate, peste punem si ceapa, maioneza si potrivim de sare. Amestecam totul pana omogenizam bine toate ingredientele.

Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Noi am servit pe felii de paine alaturi de rosii cherry.

  Pofta buna!

    

TIPS-URI

1

Pentru cine doreste poate pune 1-2 catei de usturoi

2

In salata puteti pune si piper daca va place

3

Se mai pot pune si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete si ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei kapia