Salata din icre de hering

de merisor in Salate, 21 Mai 2015 | 3223 vizualizari

 

Nu prea suntem fan icre, dar din cand in cand mai mancam si noi, mai ales preparate in casa.
De data aceasta am ales sa le prepar cu miez de paine si tare mult mi-au placut!
Au iesit mai pufoase decat simple sau cu gris.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr icre sarate de hering
  • 2 felii de paine alba
  • 200 ml lapte
  • 400 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura apa minerala
  • Pentru ornat:
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • masline
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata din icre de hering:

Inlaturam coaja de la feliile de paine si scufundam miezul in lapte.


Eu am folosit paine obisnuita, iar feliile le-am taiat cam de 1,5-2 cm.


Scurgem bine de tot miezul de paine si il sfaramam intr-un bol.


Adaugam icrele peste el si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena, apoi incepem sa picuram ulei si mixam energic, ca la maioneza.


Cand pasta de icre incepe sa se ingroasa, adaugam si cate putina apa minerala.


Punem ulei atat cat sa obtinem o pasta tartinabila si usor cremoasa.


Gustam din cand in cand pasta, pentru a ne da seama daca mai necesita sau nu ulei.


Curatam ceapa si fie o dam pe razatoare, fie o tocam marunt, apoi o adaugam peste pasta de icre.


La final, potrivim gustul salatei cu zeama de lamaie si mai adaugam cativa stropi de apa minerala.


Spor si pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este bine ca painea folosita sa fie de o zi sau doua, ca sa o putem sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata din icre de hering" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Teo 1

15.06.2015, 23:28

Frumos ornat..!

mihaelar63 1

11.07.2015, 02:04

Frumoasa prezentare

Zamfira 1

18.11.2016, 10:40

Arata fantastic!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Salata de andive