Salata "Floarea soarelui"

de Bon_Jovi in Salate, 28 Mar 2014 | 4935 vizualizari

 

Este o salata gustoasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • doi piepti de pui
  • 500 gr ciuperci champinion proaspete (se pot folosi si conservate dar este mai gustoasa cu ciuperci proaspete)
  • o ceapa
  • 6 oua + 1 ou fierte si 1 ou crud
  • ulei, mustar, zeama de lamaie pt maioneza
  • o cutie cu boabe de porumb, mica
  • o legatura marar
  • chipsuri (eu am folosit "Pringles", sarate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata "Floarea soarelui":

Se fierbe pieptul de pui in apa cu putina sare. Se toaca si se pune la calit ceapa si ciupercile in putin ulei. Se tin pe foc pana cand scade apa lasata de acestea. Se lasa la racit. Intre timp se prepara o maioneza dintr-un galbenus de ou fiert si unul crud. Eu adaug la maioneza si mustar si zeama de lamaie si sare. Si, bineinteles, ulei.


Se toaca marunt (cubulete) pieptul de pui si cele 6 oua. Se amesteca intr-un bol toate ingredientele (pieptul de pui, ouale si ciupercile) impreuna cu 1-2 linguri de maioneza. Se aseaza pe un platou si se orneaza cu maioneza, porumb, marar tocat fin si chipsuri. Se poate "monta" salata si in straturi. Doar ca este putin mai greu de "construit".


Adica primul strat e din pieptul de pui, al doilea din ciuperci si ultimul din ouale tocate.

 

TIPS-URI

1

Pieptul de pui se poate pregati si in tigaie cu putin ulei dar este mai "soft", sa zic asa, daca il fierbeti. Cred ca este suficient uleiul de la ciupercute si de la maioneza...

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata "Floarea soarelui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

28.03.2014, 21:51

deyutzky 1

30.03.2014, 01:05

ce frumoasa e prezentarea!

Bon_Jovi 1

30.03.2014, 22:24

Va multumesc tuturor. Sa stiti ca este si gustoasa si satioasa in acelasi timp.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc