SALATA FRANKFURT

de Roda in Salate, 15 Mai 2009 | 5910 vizualizari

SALATA FRANKFURT

 

Salatele cu cartofi sunt si satioase si foarte fine.

 

INGREDIENTE

  • 750g.cartofi,
  • sare,
  • 4 oua fierte(tari),
  • 2 perechi crenvursti,
  • 1 praz,
  • 1 manunchi de ceapa verde,
  • 1 capatana de salata verde,
  • 1 manunchi de patrunjel verde;
  • Pentru sos:
  • 4-5 linguri maioneza,
  • 2 linguri ketch-up,
  • 1 lingura frisca de gatit,
  • 4 linguri smantana,
  • 1 castravete murat,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2 linguri vin alb;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATA FRANKFURT:

1.Se spala cartofii si se pun la fiert in apa cu sare timp de 35 minute.Se strecoara  si se lasa sa se raceasca.Nu se clatesc cu apa rece, isi pierd toata savoarea si gustul.

2.Maioneza se amesteca cu ketch-up,cu frisca de gatit si cu smantana.Castravetele acru, precum si ceapa rosie  si ceapa verde se taie bucatele,se amesteca cu vinul, si cu sosul de maioneza.

3.Ouale curatate se taie rotocoale;crenvurstii se curata de pielita si se taie tot rotocoale.Partea alba a prazului, bine spalata, se taie inele.

4.Salata verde se spala frunza cu frunza , se scurge de apa (este bine sa se centrifugheze)si se rupe in bucati cu mana.Cartofii se curata si se taie rondele de 3mm. grosime.Toate  ingredientele se pun  intr-un bol si se amesteca bine si usor, se presara cu patrunjel verde ,se acopera cu folie si se tine la frigider 2 ore.Se serveste cu vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA FRANKFURT" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole galbena cu maioneza