Salata greceasca

de Sylvia in Salate, 14 Oct 2014 | 4421 vizualizari

 

Salutare dragi bucatarasi, eu sunt mereu pe fuga si in lipsa de timp :) incep din nou munca peste 2 ore dar am fugit sa va salut si sa va aduc o salata greceasca. Dincolo de prospetime si culoare este plina de texturi si de arome, parca un ultim imbold al verii care a devenit deja poveste....

 

INGREDIENTE

  • rosii de mai multe soiuri
  • branza feta greceasca
  • ceapa verde
  • masline
  • castravete
  • ardei
  • fulgi de ardei iute
  • otet de cidru
  • otet balsamic
  • ulei masline
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata greceasca:

Salata este exterm de simplu pe preparat, se spala legumele si se taie in cuburi mari, branza cuburi mari si ceapa verde rondele. Branza este foarte important sa fie de calitate, feta greceasca este imbatabila la textura si arome, va trebuie o branza sarata si ferma nu feta stil branza cremoasa care nu are tinuta la salata.


Secretul unei salate reusite este culoarea, textura, gustul deci jucati cu aceste trei elemente : nu amestecati ingredientele ci aranjati-le frumos in straturi sau bine etalate unele langa altele asa isi pastreaza forma si branza si nu avem senzatie de zdrobit si aglomerat la intamplare. Alegeti un platou frumos sau un bol ( eu am o farfurie veche greceasca ) si pur si simplu puneti cu grija ingredientele alternand culorile.


Vinegreta se face intr-un bol separat ( niciodata nu turnati separat ulei si otet oe o salata pentru ca nu se omogenizeaza si gustul nu va fi acelasi ) se pune sare, piper, putin otet balsamic si otet de cidru, se amesteca ca sa se dizolve sarea si apoi adaugam ulei de masline extra-virgin , fulgi de ardei iute si un fir de mustar . Se mixeaza bine cu un tel rotund si se toarca cu o lingura peste salata in asa fel incat sa patrunda peste tot. SE mai adauga cativa fulgi de ardei iute si frunze de busuioc si gata salata in 5 minute :)


Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

nu amestecati ingredientele inainte de asezonare deoarece se zdrobesc si nu isi pastreaza forma si vigoarea

2

vinegretta se face mereu separat intr-un bol nu se toarna ulei si otet direct pe salata ca sa aveti un gust uniform si otetul sa nu altereze rosile si legumele mai sensibile

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata greceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

14.10.2014, 21:39

as manca si eu o salatica

Irina 1

14.10.2014, 22:01

bune tipsurile, Sylvia! bine, si salata, fara discutii...

Satisfyyourcravings 1

15.10.2014, 22:05

Racoritoare si absolut perfecta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!