Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

de Andra_Constantinescu in Salate, 16 Aug 2017 | 1251 vizualizari

 

Salata la borcan este potrivita pentru a fi servita in pauza de masa de la serviciu.
Pentru reteta m-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/3-salate-la-borcan-77977.html, numai ca eu am preparat salata dupa gustul meu si am pregatit-o cu ingredientele pe care le aveam la indemana.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g mini-fileuri din piept de pui + putina sare + putin Fuchs Fix pentru Gratar
  • 50 g cus-cus + 500 ml apa pentru fierberea lui + o lingurita sare
  • 1 lingura otet balsamic
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • putin piper negru macinat
  • putin ienibahar macinat
  • 1  frunza proaspata de busuioc
  • 1 conserva de 170 g de boabe de porumb dulce
  • 30 g stafide
  • 1 castravete mic
  • 5 rosii cherry
  • 2 ridichi rosii
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1 borcan de 3/4 l
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui:

Mini-fileurile din piept de pui se spala, se dau cu putina sare si cu putin Fuchs Fix pentru Gratar si se frig pe un grill electric uns cu ulei, apoi se pun intr-o farfurie si se lasa sa se racoreasca.


Intre timp, se pun apa si sarea la fiert, intr-o craticioara si, cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga cus-cusul si se fierbe pentru circa 10 minute. Dupa aceea, se scurge intr-o sita si se clateste cu apa rece.


Se prepara dressing-ul pentru salata: intr-un recipient mic cu capac, se pun otetul balsamic, uleiul, o lingurita de sare, putin piper negru macinat, putin ienibahar macinat si o frunza proaspata de busuioc (spalata si zvantata) rupta marunt. Se infileteaza capacul la recipient si se agita totul energic, dupa care amestecul se toarna in borcanul in care va fi asezata salata.


Peste dressing, se asaza boabele de porumb dulce, mini-fileurile din piept de pui taiate bucatele, cus-cusul, alternand cu stafidele (spalate), castravetele (spalat, taiat in patru, apoi feliat), rosiile cherry (spalate, taiate in doua, apoi fiecare jumatate taiata in cate trei felii), ridichile rosii (spalate, taiate in patru, apoi feliate) si ceapa verde (spalata si taiata rondele). Se pune capacul la borcan si se pastreaza la rece pana la momentul servirii, cand se va agita borcanul pentru ca dressing-ul sa se imprastie peste toate ingredientele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

16.08.2017, 21:30

Ce bine arată!

mirela0911 1

18.08.2017, 07:08

Tare bine arata!

Anett 1

25.12.2017, 10:15

super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu ardei copti