Salata libaneza Tabouleh

de Dya Daniela Andrei in Salate, 15 Mar 2011 | 3643 vizualizari

 

O salata care mie imi place foarte mult datorita faptului ca e racoritoare, are un gust savuros, aromat si proaspat, fiind potrivita mai ales in zilele calduroase.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Tabouleh avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 legaturi de patrunjel proaspat
  • 25g  boulgour (grau fiert si uscat)
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 castravete
  • sucul de la doua lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • menta  proaspata
  • sare dupa gust, optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata libaneza Tabouleh:

Incepem cu pregatirea boulgour-ului pe care il vom fierbe in 300 ml apa cu putina sare (in momentul adaugarii boulgour-ului apa trebuie sa fie fierbinte). Dupa ce a fiert pentru aproximativ 10 minute, il luam de pe foc si il lasam sa se umfle 5 minute acoperit cu un capac. Cand bulgur-ul s-a racit suficient, scurgem excesul de apa foarte bine.

Spalam bine legumele si le taiem in cubulete mici. Asezam apoi toate ingredientele intr-un bol, adaugam uleiul de masline si sucul de lamaie si potrivim de sare. In final adaugam cateva fire de menta proaspata, tocate fin.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata libaneza Tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adinuta 1

17.03.2011, 21:09

Da si mie imi place mult

Dya Daniela Andrei 1

17.03.2011, 22:12

E o placere Adinuta!

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:49

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!