Salata nicoise

de Oana in Salate, 22 Iul 2014 | 26456 vizualizari

 

Pranzul nostru de ieri a fost o salata satioasa si foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 200gr fasole verde fideluta
  • 3 cartofi noi
  • o rosie
  • 3 oua
  • o ceapa mica de apa
  • o jumatate de salata iceberg
  • o legatura de marar
  • o mana de masline negre
  • o cutie de ton in suc propriu
  • Dressing:
  • zeama de la jumatate de lamaie mare
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura otet de vin
  • sare de mare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata nicoise:

Cartofii se spala bine de tot si se pun la fiert intregi in apa cu sare. Fasolea verde se spala, se rup coditele si se taie pe jumatate. Eu am pus-o la fiert impreuna cu cartofii pana a fost al dente.

Ouale se pun si ele la fiert separat, apoi se clatesc cu apa rece si se curata de coaja.

Intr-un bol incapator am taiat salata iceberg, rosia, ceapa solzisori si am amestecat cu maslinele si mararul tocat. Am adaugat apoi cartofii raciti, curatati de coaja si taiati cuburi, fasolea verde si tonul scurs de apa.

Am pregatit un dressing din toate ingredientele si l-am turnat peste salata. Am amestecat usor, sa nu se zdrobeasca legumele si am ornat cu felii de ou.

 

TIPS-URI

1

Merge de minune cu o felie de paine prajita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata nicoise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Nicoise Cu Ton