Salata Niçoise

de Catalina L in Salate, 14 Iul 2017 | 242 vizualizari

 

Astazi 14 iulie este ziua nationala a Frantei. 
Franta este tara mea de adoptie din 2001. Sunt frantuzoaica si romanca in acelasi timp :)

Ce sarbatorim pe 14 iulie?  Căderea Bastiliei, un eveniment major al Revoluției Franceze, s-a produs la Paris într-o zi de marți 14 iulie în anul 1789. Cu toate că fortăreața medievală cunoscută sub numele de Bastilia mai avea doar șapte deținuți, căderea ei în mâinile revoluționarilor parizieni a reprezentat în mod simbolic sfârșitul Vechiului Regim (Ancien régime, în franceză) și începutul Revoluției Franceze.

Predarea închisorii, simbol al tiraniei monarhiei franceze, a zguduit atât Franța cât și restul Europei, ecourile sale ajungând până în îndepărtata Rusie.

Din 1880, 14 iulie este Ziua națională a Franței.


Cu aceasta ocazie, v-am pregatit o reteta usoara si delicioasa de vara, o salata care reprezinta un fel de mancare complet. Este o reţetă frantuzeasca celebra, specifica oraşului francez Nisa (Nice).

Aceasta salată este compusă în mod tradițional din rosii,ardel verde, usturoi, ceapa rosie sau verde fasole verde pastai sau boabe, țelină, fileuri de ansoa, castraveți, ouă fierte, ton, măsline negre, și ulei de măsline
Un gand puternic pentru toate victimele atentatului las de acum un an petrecut la Nisa.


https://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/07/salata-nicoise.html

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii frumoase
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ceapa rosie sau esalota
  • 1 conserva de ton mica
  • 16 fileuri de ansoa in ulei
  • cateva ridichi
  • 1 lingura de capere in otet (optional)
  • cateva foi de salata verde
  • ulei de masline
  • otet
  • mustar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Niçoise:


Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine.


Puneti ouale la fiert, timp de 10 minute, in apa fierbinte.


Spalati legumele. Curatati sau nu coaja castravetului (nu daca este bio). Taiati-l rondele fine sarati si lasati-l sa lase apa.


Taiati ardeiul in lamele lungi si subtiri.


Curatati ceapa si taiati-o marunt.


Taiati rosiile in rondele, curatati ridichile.


Scurgeti tonul si uscati pe un prosop de hartie fileurile de ansoa.


Asezati pe un platou sau direct in farfuriile individuale.


Puneti pe farfurie foile de salata. Asezati tonul maruntit in mijlocul farfuriei nconjurat de rondele de rosii si castraveti.


Presarati ceapa tocata marunt, asezati ridichile, lamelele de ardei.


Decorati cu ouale taiate in 4, cu capere si cu fileurile de ansoa.


Turnati sosul vinaigrette uniform deasupra.


Serviti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Niçoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Gherca Daniela 1

15.07.2017, 09:50

kytz 1

15.07.2017, 14:20

Foarte bună!

noiinbucatarie 1

15.07.2017, 18:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata bulgareasca