Salata pentru Anul Nou – “Advent”

de camelia75 in Salate, 8 Mai 2013 | 15526 vizualizari

 

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.

Va asigur ca merita incercata!

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat)
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat (reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar,
  • 1/2 rodie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata pentru Anul Nou – “Advent”:

1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.

2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.

3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.

4.Ceapa se spala, apoi se taie marunt.

5.Ouale se fierb timp de 7 minute,apoi le taiati fasii.

6.Sunca de pui se taie fasii.

7.Castravetii si gogosarul se taie marunt,apoi se lasa la scurs.

8.Intru-un bol amestecati castravetii,gogosarul,sunca si maioneza.Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Montarea salatei pe platou:

1.Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper,apoi puneti un strat de morcovi. Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.

2.Asezati stratul de oua,apoi amestecul de maioneza,ceapa verde si broccoli.

3.Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza,le rulati,apoi le asezati in spatiile lasate libere.Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.

4.Decorati cu marar si rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata pentru Anul Nou – “Advent”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (24)

Rahela Velicu 1

31.12.2016, 13:24

Minunata!

kytz 1

31.12.2016, 14:10

Îmi place!

Ancutsa 1

05.01.2017, 14:45

Foarte frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu ton si branza pufoasa