Salata persana cu snitel umplut

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2010 | 7963 vizualizari

 

aceasta reteta am servit de revelion acum. vreo 10 ani la verisoara mea Melania . am preluat-o si schimbat cate ceva la ea . multumesc Melania cu preparatul asta am rupt gura musafirilor intodeauna !!!!

 

INGREDIENTE

  • pt salata persana :
  • 2 salate verzi
  • 500 gr. cartofi
  • 500gr. sfecla rosie
  • otet
  • chimen
  • sare
  • piper
  • un galbenus
  • ulei
  • 150 ml. smantana
  • 150 ml. iaurt
  • pt snitel umplut:
  • 500 gr. carne curcan
  • 500 gr . carne amestec porc+vita
  • usturoi
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • ardei rosu sau gogosar , castravete murat
  • mustar
  • faina ,
  •  50ml smantana
  • 3 oua
  • ulei
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata persana cu snitel umplut:

  1. cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper.
  2. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , ,  curata , feliaza si se amesteca  cu  sare , otet si chimen .
  3. din galbenus si ulei se face o maioneza care se amesteca cu smantana si iaurt .
  4. se amesteca sosul rezultat cu salata de sfecla [vor avea o minunata culoare roz ]
  5. salata verde se taie fasii . salata persana se monteaza astfel :  intr-un bol de sticla ] un rand salata verde , un rand , sfecla cu sos , un rand cartofi , iar sfecla cu sos [ ultimul rand salata verde se dispune doar pe margine ].
  • prepararea snitelului umplut :
  • carnea de curcan se spala se portioneaza si se bate, se unge cu mustar .  carnea tocata , un ou , sare , piper, cimbru , o lingura de faina si usturoi se amesteca . din acest amestec se pune pe fiecare felie de carne cate o lingura + o felie de ardei rosu . se ruleaza , se da prin faina  si ou batut cu smantana  . se prajeste in ulei incins .
  • rulourile prajite dupa racire se taie si se decoreaza salata persana .

TIPS-URI

1

in caz de urgenta  folositi sfecla rosie din borcan.decorati cu fasii de snitel .

2

salata persana este delicioasa si fara carne .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata persana cu snitel umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ANCA 1

14.01.2010, 14:25

tare bine arata!

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 13:37

apetisanta salata!

babi5 1

29.11.2014, 13:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sote de ciuperci si zucchini