Salata Pickles

de diaconta in Muraturi, 13 Sep 2011 | 35363 vizualizari

 

E varianta mea de salata pentru iarnaAm gasit multe variante,dar nici una nu m-a satisfacut pe deplin,asa ca am adaptat-o gustului meu si asta e ceea ce a iesit....

 

INGREDIENTE

  • Varza alba
  • Varza rosie
  • Gogonele
  • Ceapa rosie
  • Castraveti
  • Morcovi
  • Gogosari
  • Ardei iute
  • Otet,apa,zahar,sare,boabe de piper,foi de dafin,hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Pickles:

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cantarit cam 2,8 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori.

Toate ingredientele se taie felii subtiri.Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru legume cu zimti pentru a obtine fasii.Hreanul il taiem betisoare.

Se pune la fiert o cana de apa(200 ml) ,aceeasi cana cu otet(tot 2oo ml),jumatate de cana de zahar,3 linguri sare grunjoasa pentru muraturi,boabe de piper si foi de dafin.Cantitatile sunt pentru aproximativ 2,5 kg de legume cat am avut eu.Daca faceti mai mult mariti proportional cantitatile.Dupa gust se mai poate adauga sare,otet sau zahar.

Dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca.Cand este rece se pune peste legume si din cand in cand se amesteca sau se scutura vasul pentru ca lichidul sa le imbibe pe toate.Se lasa Cateva ore sau peste noapte(mai amestecati doar daca aveti insomnii, daca nu le lasati in pace).

Cand s-au inmuiat suficient si au mai lasat lichid,se „storc” bine si se aseaza in borcane,le apasam sa nu ramana prea mult aer.Punem si betisoarele de hrean.Apoi punem lichidul peste ele,inchidem borcanele cu capacul si le punem frumusel in camara,cu intentia sa le consumam la iarna….nu prea cred ca pot astepta asa mult.

Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Pickles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet (reteta Motan)