Salata tabouleh

de nilgun in Salate, 6 Iun 2013 | 4450 vizualizari

 

Este o reteteta de origine libaneza..se poate face in cantitati diferite, mai mult bulgur sfaramat...sau mai mult patrunjel...depinde de fiecare. Important e ca ingredientul principal este patrunjelul

 

INGREDIENTE

  • bulgur- jumatate de cana
  • patrunjel- 2 legaturi
  • ceapa verde-o legatura
  • castraveti - 2 buc.mici
  • rosii- 3 buc.
  • menta verde dupa gust
  • sare piper zeama de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata tabouleh:

Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se amesteca toate acestea intr-un vas, peste care se toarna bulgurul sfaramat si hidratat dar numai dupa ce a fost rasfirat cu furculita intr-un alt vas, pentru a se desprinde boabe boabe.

Se pune o cescuta de ulei de masline, zeama de la o lamaie si menta proaspata taiata marunt. . De preferat inainte de a o consuma sa stea la rece, astfel aromele se intrepatrund. Se poate servi ca atare la cina sau ca si garnitura, noi am servit-o pur si simplu.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lavinia 1

07.06.2013, 13:29

foarte buna salata

Cris2711 1

05.07.2013, 19:23

ieri am mancat la cumnata mea o reteta asemanatoare cu bulgur,ingredientele sunt aceleasi,la favo cu ea

nilgun 1

06.07.2013, 10:28

multumesc...mai exista inca o salata kisir se numeste...mai buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Salata tabouleh