Salata tabouleh

de nilgun in Salate, 6 Iun 2013 | 2930 vizualizari

 

Este o reteteta de origine libaneza..se poate face in cantitati diferite, mai mult bulgur sfaramat...sau mai mult patrunjel...depinde de fiecare. Important e ca ingredientul principal este patrunjelul

 

INGREDIENTE

  • bulgur- jumatate de cana
  • patrunjel- 2 legaturi
  • ceapa verde-o legatura
  • castraveti - 2 buc.mici
  • rosii- 3 buc.
  • menta verde dupa gust
  • sare piper zeama de lamaie
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata tabouleh:

Bulgurul sfaramat se pune la hidratat intr-o cana de apa pe care in prealabil am incalzit-o la microunde. Intre timp spalam foarte bine patrunjelul, il tocam cat mai marunt. Ceapa verde se curata si se taie foarte mic. Rosiile spalate se taie cubulete foarte mici. Castravetii de asemenea. Se amesteca toate acestea intr-un vas, peste care se toarna bulgurul sfaramat si hidratat dar numai dupa ce a fost rasfirat cu furculita intr-un alt vas, pentru a se desprinde boabe boabe.


Se pune o cescuta de ulei de masline, zeama de la o lamaie si menta proaspata taiata marunt. . De preferat inainte de a o consuma sa stea la rece, astfel aromele se intrepatrund. Se poate servi ca atare la cina sau ca si garnitura, noi am servit-o pur si simplu.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata tabouleh" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lavinia 1

07.06.2013, 13:29

foarte buna salata

Cris2711 1

05.07.2013, 19:23

ieri am mancat la cumnata mea o reteta asemanatoare cu bulgur,ingredientele sunt aceleasi,la favo cu ea

nilgun 1

06.07.2013, 10:28

multumesc...mai exista inca o salata kisir se numeste...mai buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Salata tabouleh