Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti

de mihaelar63 in Salau, 9 Ian 2018 | 6146 vizualizari

 

 Am avut in vizita o verisoara cu familia. Stiu ca ii place mult pestele, dar sa nu fie reteta foarte deosebita sau prea complicata. Am asezonat usor pestele cu ierburi italienesti si l-am preparat la cuptor. Garnitura a fost  de legume mexicane preparate in aceiasi tava. Deci 2in 1. Obiectivul a fost atins cu succes. Din peste au ramas doar oscioarele.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg rondele de salau
  • 500 gr amestec legume mexicane [congelate ]
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 lingura condimente italienesti [sare, plante aromatice: oregano, busuioc, cimbru, rozmarin; condimente:paprika, piper negru, usturoi, ceapa]
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti:

  1. Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui.
  2. Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie.
  3. Stropti pestele cu ulei de masline. Adaugati o cana cu apa si dati tava la cuptor timp de 15 minute.
  4. Eu am setat cuptorul electric pe meniul presetat pentru bucati de peste care dureaza 40 minute.
  5. Dupa 15 minute, am adaugat amestecul de legume mexicane si am mai lasat la cuptor inca 15 minute.
  6. Dupa 30 minute de preparare, am verificat pestele si am decis ca este deja suficient de pregatit.
  7. Am taiat codite de ceapa verde pe care le-am presarat deasupra salaului si a legumelor.
  8. Am pus tava pe masa si am lasat musafirii sa se infrupte din bunatatea de salau.
  9. Bineinteles mujdeiul a fost nelipsit de langa salau.
  10. Garnitura a fost de orez preparat sec.
  11. Nu am uitat nici de un pahar cu vin bun care sa intregeasca servirea acestui gustos peste.

TIPS-URI

1

Salaul este un peste cu carne alba si densa. Din aceasta cauza trebuie sarat din timp pentru ca sa poata absorbi sarea.

2

Salaul are oase putine si este mai usor de mancat de catre cei care nu sunt obisnuiti sa consume peste in mod curent. Am observat ca sunt multe persoane pe care frica de oase ii impiedica sa consume peste.

3

Serviti langa salau garnitura preferata. Eu am preparat un orez mai sec, mai uscat.

4

Mujdeiul este implicit pe masa la servirea pestelui.

5

Bautura potrivita la acest preparat este un vin alb demi-sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salau de Nil la cuptor