Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti

de mihaelar63 in Salau, 9 Ian 2018 | 750 vizualizari

 

 Am avut in vizita o verisoara cu familia. Stiu ca ii place mult pestele, dar sa nu fie reteta foarte deosebita sau prea complicata. Am asezonat usor pestele cu ierburi italienesti si l-am preparat la cuptor. Garnitura a fost  de legume mexicane preparate in aceiasi tava. Deci 2in 1. Obiectivul a fost atins cu succes. Din peste au ramas doar oscioarele.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg rondele de salau
  • 500 gr amestec legume mexicane [congelate ]
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 lingura condimente italienesti [sare, plante aromatice: oregano, busuioc, cimbru, rozmarin; condimente:paprika, piper negru, usturoi, ceapa]
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti:


  1. Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui.

  2. Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie.

  3. Stropti pestele cu ulei de masline. Adaugati o cana cu apa si dati tava la cuptor timp de 15 minute.

  4. Eu am setat cuptorul electric pe meniul presetat pentru bucati de peste care dureaza 40 minute.

  5. Dupa 15 minute, am adaugat amestecul de legume mexicane si am mai lasat la cuptor inca 15 minute.

  6. Dupa 30 minute de preparare, am verificat pestele si am decis ca este deja suficient de pregatit.

  7. Am taiat codite de ceapa verde pe care le-am presarat deasupra salaului si a legumelor.

  8. Am pus tava pe masa si am lasat musafirii sa se infrupte din bunatatea de salau.

  9. Bineinteles mujdeiul a fost nelipsit de langa salau.

  10. Garnitura a fost de orez preparat sec.

  11. Nu am uitat nici de un pahar cu vin bun care sa intregeasca servirea acestui gustos peste.

 

TIPS-URI

1

Salaul este un peste cu carne alba si densa. Din aceasta cauza trebuie sarat din timp pentru ca sa poata absorbi sarea.

2

Salaul are oase putine si este mai usor de mancat de catre cei care nu sunt obisnuiti sa consume peste in mod curent. Am observat ca sunt multe persoane pe care frica de oase ii impiedica sa consume peste.

3

Serviti langa salau garnitura preferata. Eu am preparat un orez mai sec, mai uscat.

4

Mujdeiul este implicit pe masa la servirea pestelui.

5

Bautura potrivita la acest preparat este un vin alb demi-sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

-Licurici- 1

11.01.2018, 10:34

dantes 1

12.01.2018, 09:32

Bun!

SanduClaudia 1

14.01.2018, 08:26

fff bine arata o sa l incerc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor cu usturoi verde