Salau ca-n Ardeal

de AlexTeacher in Salau, 24 Iun 2015 | 7324 vizualizari

 

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

 

INGREDIENTE

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ca-n Ardeal:




  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;




  • Odata fierti lasati-i la scurs;




  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;




  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;




  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);




  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;




  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;




  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;




  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;




  • Taiati rosiile rondele;




  • Radeti cascavalul;




  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;




  • Adaugati peste aceasta sare si boia;




  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;




  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;




  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;




  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;





Pofta buna !




Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

29.06.2015, 10:34

waw cum arata!la favo

Ina 1

01.07.2015, 18:15

Super!

mihaelar63 1

14.12.2015, 16:20

Eu nu am sa astept sa ma mqarit pentru a-l prepara )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de afine si mure

de katty 6

ieri la 18:01

Tarta cu branza, porumb, ton si spanac

de katty 6

ieri la 17:52

Tocanita de ardei kapia copt

de katty 6

ieri la 17:45

Salata de vinete la gratar cu rosii si usturoi

de katty 6

ieri la 17:40

RETETA RECOMANDATA
Crochete de peste cu legume