Salau ca-n Ardeal

de AlexTeacher in Salau, 24 Iun 2015 | 3844 vizualizari

 

Eu am avut preparatul asta la nunta, imi place mult si m-am gandit sa vi-l recomand si voua. In mod normal portia este pentru o singura persoana, dar pentru a nu ii descuraja pe cei carora li s-ar putea parea imensa am mentionat ca ar fi si doua portii ;). Timp de pregatire 45 minute, timp de gatire 60 minute.

 

INGREDIENTE

    • File salau – 1 buc
    • Ceapa alba – 1 buc
    • Ceapa rosie – 1 buc
    • Ceapa verde – 1 buc
    • Rosie – 1 buc
    • Marar tocat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 3 linguri
    • Faina – 3-4 linguri
    • Ou – 1 buc
    • Cartofi – 3-4 buc
    • Ulei de floarea soarelui, pentru prajit – 50 ml
    • Cascaval afumat – 100 g
    • Smantana de gatit – 100 ml
    • Ulei de masline – 25 ml
    • Zeama de lamaie – 2 lingurite
    • Sare, piper – dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau ca-n Ardeal:




  • Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert;




  • Odata fierti lasati-i la scurs;




  • Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm;




  • Amestecati sare cu piper si o lingura de boia;




  • Asezati feliile de cartofi intr-o tava pe o hartie de copt si asezonati-i cu amestecul din boia, sare si piper si introduceti-i la cuptor pana se rumenesc (devin aurii);




  • Asezonati salaul cu zeama de lamaie, putin ulei de masline si adaugati-i sare si piper dupa gust;




  • Amestecati 1 lingura de boia cu faina;




  • "Tavaliti"pestele prin faina, apoi prin ou si prajiti-l in uleiul de floarea soarelui incins in prealabil;




  • Scoateti-l pe o farfurie pe niste servetele pentru a absorbi uleiul in exces;




  • Taiati rosiile rondele;




  • Radeti cascavalul;




  • Taiati toate tipurile de ceapa julien si caliti-le in tigaie in ulei de floarea soarelui;




  • Adaugati peste aceasta sare si boia;




  • Asezati un pat de cartofi rumeniti, peste care adaugati pestele pane;




  • Peste acesta veniti cu ceapa calita si rosiile rondele, cu marar tocat deasupra;




  • Adaugati peste acestea alt strat de cartofi smantana de gatit si cascavalul ras pe deasupra;




  • Introduceti in cuptor cateva minute pentru a se gratina;





Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ca-n Ardeal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

29.06.2015, 10:34

waw cum arata!la favo

Ina 1

01.07.2015, 18:15

Super!

mihaelar63 1

14.12.2015, 16:20

Eu nu am sa astept sa ma mqarit pentru a-l prepara )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor cu usturoi verde