SALAU LA CUPTOR

de Roda in Salau, 10 Iun 2009 | 7908 vizualizari

 

Ieri, am primit salau si l-am pregatit la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 2kg. file de salau,
  • 400g.ciuperci din conserva,
  • 400g.faina,
  • sare,
  • piper,
  • 5 oua,
  • 300g.cascaval,
  • morcov,
  • ceapa,
  • 1 foaie de dafin,
  • cateva boabe de piper,
  • otet,
  • ulei,
  • 3 cubulete de unt,
  • verdeata,
  • vin alb;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALAU LA CUPTOR:

1.Se portioneaza salaul.


2.Se pune apa la fiert cu morcovul, ceapa, boabele de piper, foaia de dafin,sare si otet.Cand apa clocoteste, se pun cele 10 portii de salau si se lasa cca. 10 minute ,la foc mic, dupa care se scot pe un prosop curat.


3.In alta cratita se pune uleiul la incins, se caleste faina peste care se toarna zeama de la peste ,se incorporeaza si se obtine un sos alb, mai gros.Se da la o parte si se lasa 5 minute sa se raceasca.In acest sos se pun galbenusurile,se amesteca, se adauga sare, piper,cascaval ras.


4.Ciupercile se soteaza in putin ulei,cu sare, piper si verdeata .


5.Pe un platou de inox ,se pune cu lingura de lemn 1/2 din cantitatea de sos alb,apoi se aseaza bucatile de peste.Deasupra ,pe fiecare portie de salau ,se pun ciupercile sotate,iar peste ele restul de sos.Se pune restul de cascaval ras ,se introduce platoul la cuptor si se tine cca.15 minute pana se gratineaza si capata o culoare aurie.Dupa ce se scoate platoul din cuptor, preparatul se stropeste cu vin si se pun cele 3 cubulete de unt.


6.Preparatul se serveste insotit de vin alb sec.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "SALAU LA CUPTOR" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Salau de Nil pane