Saleuri a la Bunica

de Bunica in Prajituri, 29 Noi 2009 | 19321 vizualizari

 

Bune de te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 ou + 1 ou pt uns
  • 250 ml apa minerala
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri a la Bunica:

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte.

Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute.

Apoi se intinde o foaie din coca, se pune compozitia din unt si faina la mijlocul acesteia si se impatureste stringind marginile peste unt. Se apasa putin cu mina si se lasa la rece timp de 10 minute.

Se scoate foaia de la rece, se pune pe planseta si se intinde din nou. Se mai impatureste o data in acelasi mod ca si prima data si se da la rece.

Se repeta operatiunea de inca 2 ori.

Apoi se intinde din nou o foaie de grosime 0,5 cm, se taie in fisii, care se ung cu galbenus de ou. Deasupra acestora se presare dupa dorinta: mac sau cascaval ras sau brinza sau chimen. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, uns si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Untul amestecat cu faina se pune in mijlocul foii, fara sa se intinda

2

La impaturire se ia partea de jos si se da peste unt, apoi cea din stanga, dreapta si cea de sus.

3

Atentie ! Asa cum ai impaturit prima oara asa se impatureste de fiecare data.

4

Coca sa fie ca de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

16.03.2010, 00:43

bunica comp de unt(margarina) se imparte in 3 nu?si se pune la fiecare impaturire?

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:04

deja mie pofta

nuky 1

09.03.2013, 17:28

Bunica, nu ai raspuns la ce te-a intrebat Nadina73.Si eu vreau sa le fac dar aceeasi dilema o am si eu.Te rog,spune-mi daca acea umplutura de imparte pentru fiecare impachetare sau celelalte impachetari sunt fara umplutura la mijloc.Merci,sa ai o saptamana frumoasa.Violeta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu multa branza si cascaval