Saleuri cu cascaval

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 5581 vizualizari

 

Pana acum faceam saleuri cu aluat de foietaj din comert dar cum chinezii nu au auzit altceva in afara de taietei (noodles) a trebuit sa fac pentru prima data cu aluat framantat de mine....si uite asa...am aflat de o reteta de la verisoara mea ...si cred ca mi-au iesit de bune.
Desi nu au iesit prea pufoase ca la patiserie au fost gustoase ....pentru ca ”americancele” mele de aici s-au cam batut pe ele ! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina de paine,
  • 250 g margarina/unt,
  • 1 cupa mica drojdie pudra (sau 25 g drojdie proaspata),
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 250 g lapte,
  • 250 g cascaval
  • susan
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cascaval:

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora


2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut.


3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din cantitatea de cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la dospit.


4. Se imparte aluatul in 3 parti. Fiecare parte de aluat se intinde foaie (mai grosuta) din care se decupeaza diverse forme (eu am facut cerculete pline, m-am grabit putin din criza de timp si le-am decupat cu gura unui paharel), care se ung cu ou batut si peste care se presara susan si restul de cascaval ras.


5. Se da la cuptor preincalzit- 180 C in jur de 20 min (am folosit ambele rezistente de la cuptorul electric).

 

TIPS-URI

1

Reteta are la baza are si o lingurita de chimen in compozitie dar nu sunt fan ”chimen”, dar daca va place puteti folosi

2

Reteta originala nu e cu cascavalul in compozitia de aluat dar eu am preferat cu cascaval, deci puteti face si fara cascaval !

3

Puteti face orice fel de forme, cercuri, covrigei, fundite, triunghiuri, dreptunghiuri, cum va vine mai usor....

4

Ca sa iasa mai pufoase ar trebui sa faceti foaia mai grosuta.....din pacate eu le-am facut cam subtiri foile si nu au iesit prea puffy ....dar data viitoare am sa incerc sa fac foaia mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iri_iri 1

21.05.2012, 23:58

ce bunee

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:11

placee

Sim0na 1

23.05.2012, 22:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!