Saleuri cu cascaval

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 21 Mai 2012 | 6327 vizualizari

 

Pana acum faceam saleuri cu aluat de foietaj din comert dar cum chinezii nu au auzit altceva in afara de taietei (noodles) a trebuit sa fac pentru prima data cu aluat framantat de mine....si uite asa...am aflat de o reteta de la verisoara mea ...si cred ca mi-au iesit de bune.
Desi nu au iesit prea pufoase ca la patiserie au fost gustoase ....pentru ca ”americancele” mele de aici s-au cam batut pe ele ! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina de paine,
  • 250 g margarina/unt,
  • 1 cupa mica drojdie pudra (sau 25 g drojdie proaspata),
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita sare,
  • 250 g lapte,
  • 250 g cascaval
  • susan
  • 1 ou
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu cascaval:

1. Se amesteca drojdia cu zaharul, 50ml lapte si 100 ml faina si se lasa la crescut jumatate de ora


2. Se topeste untul si se lasa putin la racit , dupa care se incorporeaza restul de lapte(200ml) putin caldut.


3. Se adauga in ploaie faina si sare si se framanta impreuna cu 3 sferturi din cantitatea de cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la dospit.


4. Se imparte aluatul in 3 parti. Fiecare parte de aluat se intinde foaie (mai grosuta) din care se decupeaza diverse forme (eu am facut cerculete pline, m-am grabit putin din criza de timp si le-am decupat cu gura unui paharel), care se ung cu ou batut si peste care se presara susan si restul de cascaval ras.


5. Se da la cuptor preincalzit- 180 C in jur de 20 min (am folosit ambele rezistente de la cuptorul electric).

 

TIPS-URI

1

Reteta are la baza are si o lingurita de chimen in compozitie dar nu sunt fan ”chimen”, dar daca va place puteti folosi

2

Reteta originala nu e cu cascavalul in compozitia de aluat dar eu am preferat cu cascaval, deci puteti face si fara cascaval !

3

Puteti face orice fel de forme, cercuri, covrigei, fundite, triunghiuri, dreptunghiuri, cum va vine mai usor....

4

Ca sa iasa mai pufoase ar trebui sa faceti foaia mai grosuta.....din pacate eu le-am facut cam subtiri foile si nu au iesit prea puffy ....dar data viitoare am sa incerc sa fac foaia mai groasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

iri_iri 1

21.05.2012, 23:58

ce bunee

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:11

placee

Sim0na 1

23.05.2012, 22:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Aperitive saratele cu sunca