Saleurile cu branza si chimen ale bunicii

de gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2011 | 10260 vizualizari

 

Reteta numarul 1 pe care o fac in fiecare an, si care ma innebuneste este cea a saleurilor. Le-as manca zi si noapte!! In copilarie, tin minte ca o innebuneam pur si simplu pe bunica, sa ne faca saleuri. Nu stiu de ce-mi plac asa mult, nici nu incerc sa caut motive acum, dar sunt extraordinar de bune (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 3 cani faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 lingurita drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 oua (galbenusul)
  • 1 lingurita sare
  • branza preferata (eu folosesc mereu telemea de oaie sarata) si chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleurile cu branza si chimen ale bunicii:

1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos. Lasati-l sa se odihneasca pana cand isi dubleaza marimea, in jur de o ora. Adunati aluatul intr-o forma circulara si inveliti-l intr-o folie de plastic, si dati-l la frigider pentru 20 minute.


2. Apoi impartiti aluatul in 2 parti si intindeti, pe rand, fiecare parte intr-un dreptunghi sau patrat. Ungeti aluatul cu ou, presarati branza rasa si chimen. Folosind un cutit de patiserie taiati aluatul in fasii lungi si subtiri (late de 1-2 cm). Puneti saleurile in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15 minute, la 180°C sau pana cand devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile cu branza si chimen ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Ubulika 1

23.12.2011, 22:03

super

gabrielaiancu 1

24.12.2011, 10:16

cele mai bune

MotanLaOale 1

24.12.2011, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!