Saleurile cu branza si chimen ale bunicii

de gabrielaiancu in Aperitive / Garnituri, 23 Dec 2011 | 14317 vizualizari

 

Reteta numarul 1 pe care o fac in fiecare an, si care ma innebuneste este cea a saleurilor. Le-as manca zi si noapte!! In copilarie, tin minte ca o innebuneam pur si simplu pe bunica, sa ne faca saleuri. Nu stiu de ce-mi plac asa mult, nici nu incerc sa caut motive acum, dar sunt extraordinar de bune (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 3 cani faina
  • 3 linguri smantana
  • 2 lingurita drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 oua (galbenusul)
  • 1 lingurita sare
  • branza preferata (eu folosesc mereu telemea de oaie sarata) si chimen
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleurile cu branza si chimen ale bunicii:

1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos. Lasati-l sa se odihneasca pana cand isi dubleaza marimea, in jur de o ora. Adunati aluatul intr-o forma circulara si inveliti-l intr-o folie de plastic, si dati-l la frigider pentru 20 minute.

2. Apoi impartiti aluatul in 2 parti si intindeti, pe rand, fiecare parte intr-un dreptunghi sau patrat. Ungeti aluatul cu ou, presarati branza rasa si chimen. Folosind un cutit de patiserie taiati aluatul in fasii lungi si subtiri (late de 1-2 cm). Puneti saleurile in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15 minute, la 180°C sau pana cand devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile cu branza si chimen ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Covrigei si saratele