Salsa de rosii a la Gino

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 21 Noi 2014 | 5271 vizualizari

 

Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino D''Acampo . Incantatore seria ,, Gino's italian escape '' .A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii
  • 50 gr masline naturale
  • 50 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa de rosii a la Gino:

Rosiile se spala se taie felii ,  .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc  verde ,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste  si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi , stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :D

TIPS-URI

1

Atentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de rosii a la Gino" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida