Salsa de rosii a la Gino

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 21 Noi 2014 | 991 vizualizari

 

Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino D''Acampo . Incantatore seria ,, Gino's italian escape '' .A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii
  • 50 gr masline naturale
  • 50 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa de rosii a la Gino:

Rosiile se spala se taie felii ,  .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc  verde ,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste  si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi , stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :D

 

TIPS-URI

1

Atentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de rosii a la Gino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:52

Cleme , am sa-mi amintesc la momentul potrivit Mai pe seara )

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:52

Asa este Corina , doar ingrediente sanatoase

mihaelar63 1

24.11.2014, 12:53

Claudia , stiu deja

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L