Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

de danakarin in Vita, 11 Ian 2012 | 2230 vizualizari

 

De mult mi-am tot propus să realizez reţeta asta. Însă de fiecare dată a intervenit câte ceva şi am amânat. Ba nu am avut carne de viţel, ba nu am avut salvie, ba nu am avut pentru cine s-o fac. Pentru Saltimbocca alla romana exista o reteta oficial recunoscuta de asociatia Federazione Italiana Cuochi , la aceasta am recurs eu, si vreau sa v-o impartasesc si voua. Garnitura poate fi aleasa dupa voie, mi mi s-a parut ca varza de Bruxelles se potriveste foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 4 şniţele de viţel de 0, 5 cm grosime
  • 4 felii transparente de şuncă de Parma
  • 4 frunze proaspete de salvie
  • 50 g de unt
  • 50 ml de vin alb
  • Pentru garnitură:
  • 500 g varză de Bruxelles
  • 20 g unt cu verdeţuri si  20 g unt cu usturoi
  • o linguriţă de zahăr
  • un praf de nucşoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles:

Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi le ţinem la cald, în cuptor, la 60-70 de grade, până facem sosul.


În zeama rămasă de la prăjit, turnăm resul de vin, fierbem până scade la jumătate şi îngroşăm sosul cu o bucăţică de unt rece.


Varza de Bruxelles o curăţăm de frunzele prea verzi sau veştejite. Punem la fiert cu apă şi sare, adăugăm vărzuţele când apa clocoteşte şi fierbem cam 15 -20 de minute, în aşa fel încât să se pătrundă, dar să nu fie prea moi...


Într-o tigaie topim 20 g - un cubuleţ - de unt cu verdeţuri şi un cubuleţ de unt cu usturoi (dacă nu aveţi, adăugaţi în tigaie, pe lângă unt, o linguriţă de verdeţuri tocate - mărar, pătrunjel - şi un căţel de usturoi pisat), presărăm o linguriţă de zahăr brun, lăsăm un pic să se caramelizeze, apoi scăldăm varza de Bruxelles în acest sos caramelizat, şi iată garnitura ideală!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

14.01.2012, 19:01

super

danakarin 1

15.01.2012, 17:53

Multzumesc, mamaie ! :-) !

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!